Att tänka på inför flytten

Det kan vara omvälvande att flytta, och ofta är det svårt att tänka på allting, och det är lätt hänt att man står där dagen innan flytt, utan att ha gjort ens hälften av vad man tänkt sig. Det finns dock två olika saker som det gäller att vara lite extra förutseende med, och som vi här kommer att ge lite fakta om att flytta.

Flyttkartonger och packning
Det finns två saker man alltid underskattar vid en flytt: hur lång tid det kommer att ta att packa, och hur många flyttkartonger man kommer att behöva. Det är otroligt hur mycket man lyckas samla på sig under årens gång, och hur stort utrymme det tar. Det gäller därför att vara ute i god tid och skaffa flyttkartonger. Vanliga banankartonger duger bra, och man kan ofta få dem gratis hos närmaste stormarknad. Sedan är det en bra idé att börja packa ner så mycket som möjligt så tidigt som möjligt. Saker som ändå ligger i garderober, källare och på vinden. Då kommer man också få en ungefärlig uppfattning om hur många flyttkartonger som kommer att krävas, och om man eventuellt kommer att behöva fler (det behöver man vanligtvis).

Abonnemang och liknande
Ett annat område där man aldrig kan vara nog tidigt ute är vad gäller olika abonnemang, till exempel vad gäller bredband, elektricitet och liknande. Det samma gäller eftersändning och adressändring. Sådana saker kan ta tid innan de träder i kraft, och man bör därför fixa med dem så fort man vet vart det är man ska flytta, adress och lägenhetsnummer och så vidare. Det gör att man i princip direkt när man flyttar in i sin nya lägenhet kommer att få eftersänd post, tillgång till internet och så vidare. Väntar man för länge kan det hända att man inte har någon nätuppkoppling, och tvingas gå till sin gamla lägenhet och störa, för att se om det kommit någon ny post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *