Börja smörja

På senare tid har jag märkt en förändring i min hud. Jag vet inte om det är Stockholmsluften med alla dess föroreningar eller om det helt enkelt beror på att jag blir äldre, men jag tycker att jag har fått en mycket känsligare hud. Som norrlänning är man ganska luttrad vad gäller väder och jag har aldrig haft några problem med att vara ute i kyla eller så, men nu är det som att huden reagerar på väder och vind och jag kan bli röd eller torr eller få små utslag.

Jag hade väl egentligen inte tänkt göra något speciellt år problemet, men min fru köpte lite hudvårdsprodukter till mig som hon vill att jag ska prova. Missförstå mig rätt nu, jag dömer ingen som använder produkter, men jag har aldrig sett mig själv som någon som står och smörjer in mig. Det känns lite… kvinnligt. Men nu har jag i alla fall fått de här krämerna och det är tydligen produkter som är speciellt anpassade efter män. Så jag får väl prova då.

Frun beställde produkterna här, på en sida som hon själv handlar hudvård från. Den heter Fina Mig och det finns tydligen ett ganska stort sortiment av hudvårdsprodukter till män där. Och dessutom ett stort sortiment för ekologisk hudvård.

Jag ska ge de här krämerna en ärlig chans, för det vore ju skönt om min hud kunde lugna ner sig lite. Jag hoppas bara att det är en rutin som jag orkar hålla mig till, som går snabbt och är enkel. För annars kommer jag bara tröttna och så blir det inte av. Det är ju bättre att ha något som man är konsekvent med även om det kanske finns mer som man skulle kunna göra, för då gör man ju i alla fall något. Så jag ska börja lite lätt så det inte blir övermäktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *