Dags att dra norrut snart!

Hösten börjar närma sig, och därmed också svampsäsongen. Det är en tid på året när jag brukar åka upp till hemtrakterna för att fylla på skafferiet med det som naturen har att erbjuda. Tillgången varierar från år till år, men något gott blir det alltid. Det gäller bara att ha tålamod och veta ungefär var man ska leta för att hitta bär och svamp. Jag får väl erkänna att det är något som jag är rätt så bra på, och tror väl att det ska bli en del även i år, trots att sommaren kanske inte var den bästa. Det blev ju lite FÖR varmt, och Stockholm var långa tider olidligt. Eller mer oldlig än normalt, kanske jag ska säga. 🙂

Praktiskt och enkelt
Nej nej. Jag gillar Stockholm och retas bara. Men Norrland ÄR bättre. Så jag ser fram emot en tid där uppe, ute i riktig natur, utan att det är alltför varmt. Jag har också förberett en del genom att köpa klämmor från www.klammor.se, för att försluta alla påsar jag kommer att fylla på med skogens goda. Praktiskt och enkelt.

Men det kommer att dröja ett litet tag ännu, så jag kommer att bli kvar i Stockholm ett tag till. Vädret har ju dock sansat sig en hel del, så jag kommer nog att överleva. Den där värmeböljan var verkligen någonting i hästväg, och det verkar som det brann i nästan hela Sverige. Sanslöst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *