Det regnar in i huset

I helgen när det regnade som värst upptäckte jag att det läcker in vatten från taket. En vägg och ett parti av golvet på vinden har fått fuktskador på grund av detta. Som ni redan vet är jag målare. När jag bodde i Boden drev jag ett eget måleriföretag, men sedan jag flyttade till Stockholm har jag varit anställd istället. Något jag kanske inte har skrivit om är att min pappa faktiskt har jobbat som takläggare. När jag var i tonåren brukade jag följa med honom ut på uppdrag och lägga nya hustak. Det föll sig därför naturligt att jag själv gav mig upp på taket för att se om det gick att åtgärda problemet. När det läcker in vatten i huset är det viktigt att snabbt få upp presenning så att skadorna minimeras.

Spruckna tegelpannor

Jag upptäckte att flera tegelpannor hade gått sönder. För någon månad sedan blåste det väldigt kraftigt och jag tror att skadorna kan ha uppkommit då. Jag fixade en temporär lösning (bara för att hejda regnvattnet) och sen såg jag till att det kom ut en takläggare som kunde lägga nya tegelpannor. Det lite lustiga i historien var att det faktiskt var en gammal kompis till mig. Vi jobbade ihop på ett nybygge för en herrans massa år sedan. Han hade till och med koll på vem min pappa är! Världen är bra liten ibland.

Nu är taket i alla fall fixat så vi slipper oroa oss för det. Vädret kan ju vara riktigt odrägligt på hösten så vi hade tur som kunde få hjälp snabbt.

När jag ringde upp pappa berättade han att det redan har snöat norrut. Jag måste erkänna att det kändes ganska skönt att bo i Stockholm just då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *