Livet som målare

Vi det här laget vet ni säkert att jag arbetar som målare. I Boden drev jag ett eget företag, men när vi flyttade till Stockholm sålde jag mitt företag och är idag anställd hos en målerifirma. Jag är väldigt glad att jag fick möjlighet att driva ett eget företag, men faktum är att det finns många fördelar med livet som anställd.

Jag behöver inte längre tänka på de bitar som kretsar kring att få företaget att rulla, utan kan istället ägna min energi åt att göra det som faktiskt är roligast med arbetet – nämligen att måla. Jag älskar att arbeta med händerna och har inget emot kroppsarbete, och för mig är det en fröjd att se en yta förvandlas och anta ett nytt utseende. Jag gillar faktiskt allt från lukten av färgen när man öppnar en ny burk till penseltvätten i slutet av dagen.

Det jag gillar allra mest är att måla fasader på hus. Jag tycker om stora projekt och jag gillar att vara utomhus. Det bästa med att måla utomhus är att man får njuta av frisk luft och fint väder. Man kan ju trots allt inte måla när det är dåligt väder, och för mig gör det inget om det är kallt eller blåser – jag gillar alla väder utom regn!

Livet som anställd är alltså i många avseenden fint, men trots det kan jag ändå sakna att vara egen företagare. Nu har jag inte lika mycket insyn i företaget, jag kan inte påverka och jag kan inte vara med och planera och bestämma. Även kundkontakten har minskat, men å andra sidan får jag träffa fler kunder på plats nu. Så det finns både fördelar och nackdelar, men jag är glad att jag fortfarande får arbeta som målare och hålla på med det jag tycker om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *