Njuta av det lilla

När man har flyttat från stora, vackra Norrland, från ett hus med en väl tilltagen trädgård med mängder av växtligheter och ytor så är det svårt att få samma känsla när det är betydligt trängre. Det är lite av min stora olycka att gå miste om trädgården, men å andra sidan har denna flytt möjliggjort så pass mycket att det väger upp det flera gånger om. Men det finns fortfarande en saknad efter den öppna gräsytan, och framför allt under vintertid. Norrland är som säkert många vet betydligt mer snösäkert än andra delar av landet, framför allt Stockholm. Det betyder att det inte kommer att bli mycket till vinter här i storstaden. Men det finns ju sätt att få till det ändå.

Trägen vinner brukar vi säga norrut och det betyder att man inte ska ge sig i första taget, för till slut kommer man att lyckats med det man har tagit sig an. En härlig vinterträdgård var det vi flyttade ifrån och det är det vi ska försöka återskapa även här nere. Möjligheterna är stora, det finns stora chanser att få till det, skillnaden är kanske bara att utsikten inte kommer att påminna om det vi har haft sedan innan.

Ett uterum, gärna med värme, är det som står på agendan. Förhoppningarna är att vi under hösten ska få det på plats riktigt snabbt så vi redan till första flingan börjar falla kan njuta där, och i storstaden tar det ett tag innan snön blir permanent. Genom att göra detta kommer vi troligen till slut att få vårt lilla smultronställe i huset, som möjliggör en härlig vinterträdgård. Den är mindre, innehåller inte lika mycket, men om man gör det till sitt alldeles egna så är det inte speciellt svårt att ändå hitta någon form av njutning i det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *