Om bloggen

göranHej och välkommen till Norrbottensportalen!

Jag som skriver här heter Göran och kommer ursprungligen från Boden som ligger i vackra Norrbotten, därav namnet på bloggen. Även om jag fortfarande har Norrbotten i mitt hjärta bor jag nu för tiden i Stockholm. Som min gamla farfar brukade säga: Du kan ta mig ur Norrbotten, men du kan aldrig ta Norrbotten ur mig!

Anledningen till att jag har flyttat från mitt kära Norrbotten till vår kungliga huvudstad är att min kära hustru fick ett erbjudande om ett arbete som hon inte kunde tacka nej till. Hon arbetar nämligen inom modebranschen, och sådana jobb växer inte direkt på träd i Norrbotten. Eftersom jag älskar min fru och våra barn fanns det aldrig någon tvekan på att flytta med. Vi lastade helt enkelt vårt pick och pack och drog, och även om jag förmodligen aldrig kommer att känna mig som en stockholmare måste jag ändå erkänna att den här staden också har sina goda sidor.

Själv arbetar jag som målare. Hemma i Boden drev jag ett eget företag, och även om det var lönsamt där var det ingen vits att försöka flytta med det till Stockholm. Istället sålde jag det och sökte jobb hos andra målerifirmor, och jag hade tur som lyckades få jobb redan innan flyttlasset bar iväg. Jag antar att de värderar äkta norrländsk handkraft här nere, för jag har välkomnats med öppna armar och det har inte direkt varit brist på jobb. Det är faktiskt gaska skönt att vara anställd istället för egen företagare!

Det är mycket som skiljer Stockholm och Norrbotten åt – bland annat huspriserna. I Norrbotten kan man få tio hus till priset av vad ett hus kostar i Stockholm, men tack vare försäljningen av mitt företag och vårt gamla hus samt lite sparade pengar lyckades vi få tag i ett hus här i Stockholm. Det finns alltid saker att göra på ett hus, men som tur är är jag ganska händig och kan fixa mycket själv.

Den här bloggen handlar om mig och min vardag. Här ryms allt från familjen, huset och mitt arbete till filosofiska tankar och saknaden av Norrbotten. Norrbottensportalen är en blogg som handlar om lite av varje, och jag hoppas att ni hittar något läsvärt här!