Ordning och reda?

Nu har vi bott här i ett år ungefär och ändå har vi inte riktigt kommit i ordning. Hemma i Norrbotten hade allt liksom en given plats i huset, och man visste var allt fanns. Ett nytt hus betyder att man inte kan ha det precis så som man alltid har haft det, och ska jag nu leta efter exempelvis en förlängningssladd så måste jag fundera över var det var vi la sladdarna. Jag kan inte bara gå till skrubben och hämta en, för nu ligger de i en garderob i källaren.

Det känns som att det är oordning helt enkelt, fast egentligen har vi nog mycket mer ordning nu än vi hade förut. I förra huset var det ett virrvarr av saker, men det var ett organiserat kaos. Här ligger allt ganska prydligt, men man kommer inte ihåg var man har lagt sakerna. Vi måste nog boa in oss och stöka till lite mer innan det känns som hemma.

Dessutom är det vissa saker som på något sätt försvann i flytten, som till exempel våra påsklämmor. Vi hade en hel del säckar och påsar med kläder och kuddar och annat som vi satte på klämmor på, och när vi packade upp så vet jag inte riktigt var klämmorna tog vägen. Ska man ha en klämma till brödpåsen nu så finns det bara ett fåtal i köket, och eftersom vi är en familj som har ett kärt förhållande till påsklämmor och använder dessa på det mesta som behöver förslutas så tar de slut snabbt. Förrådet av klämmor behöver definitivt fyllas på!

Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan man känner att man är hemma i det här huset. Hemma kommer visserligen alltid att vara Norrbotten för mig, men jag har mycket hellre två hem än ett riktigt hem och ett hus där jag känner mig som en besökare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *