Pyssel med huset

husAtt flytta från ett hus till ett annat är ingen lek. Det är mycket som ska göras, allt från försäljning av det gamla huset till att skriva kontrakt för det nya, packa ner hela bohaget och flytta ett helt liv från en plats till en annan. Själva flytten kändes i början som det enklaste, men man förstår nog inte riktigt hur mycket det faktiskt är som ska flyttas. Det tycks alltid behövs en till flyttkartong och flyttbilen blir snabbt överfylld. Vi anlitade ett företag som hjälpte oss, men vi åkte även några vändor själva. Det blir många timmar i bilen med tanke på att det är 93 mil enkel resa. Det tar nästan 11 timmar att åka från Boden till Stockholm.

Nu har vi i alla fall fått lite ordning i vårt nya hus. Vi har bott här i några månader, men vissa kartonger är fortfarande inte uppackade. Det tar tid helt enkelt. Man ska packa upp samtidigt som man ska jonglera vardagen med jobb, ny skola åt barnen och försöka få in lite fritidsaktiviteter också. Det är mycket hårt arbete, men man måste också få unna sig lite nöje så det får ta den tid det tar helt enkelt. Dessutom är det inte bara uppackning av kartonger som gäller, utan också annat pyssel som hör ett nytt hus till. Huset var i relativt fint skick när vi köpte det, men vissa rum ska göras om så att vi kan sätta vår egen personliga prägel på det.

Jag är ganska händig och kan fixa mycket själv, speciellt när det gäller målning och tapetsering men även inom andra områden. Vissa saker får vi förstås anlita hjälp för, men renoveringen ser vi som ett långsamt projekt. Det tar tid och det kostar pengar, så det får ta den tid det tar. I sommar ska jag i alla fall ägna semestern åt att måla om husets fasad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *