Saknar jakten

När vi bodde i Norrbotten jagade jag en hel del, mest skogsfågel och älg. Då hade jag också en jakthund, en Norrbottenspets som heter Jack. Nu för tiden bor Jack hos min pappa tillsammans med hans Norrbottenspets Nisse. Jag och min pappa jagade ofta tillsammans, och det gör vi fortfarande ibland när jag åker hem (jag kommer nog alltid att säga hem om Norrbotten trots att jag har ett nytt hem nu), men det blir inte alls lika ofta som förr och det tycker jag är tråkigt.

Jag valde att inte ta med mig hunden till Stockholm eftersom jakthundar behöver få jaga för att må bra, och då har han det mycket bättre hos farsan som jagar regelbundet. Jack är uppvuxen i skogen och jag tyckte inte det kändes rättvist att ta med honom till en storstad. Det känns lite tomt att inte ha hund, men så som vi lever nu så skulle vi ändå inte kunna ha det. Med tanke på att jag inte driver eget längre så har jag inte ens möjlighet att ha med mig hunden på jobbet.

Det här året kunde jag på grund av jobbet inte ta ledigt för att åka hem på den årliga älgjakten, och det känns väldigt trist. Det körde ihop sig helt enkelt, men nästa år ska jag vara med. Det har jag bestämt mig för. Mycket av det som är jag är fortfarande kvar i Norrbotten, men jag hoppas att jag med tiden både kan hålla fast i det jag var och hitta nya delar av mig själv där jag är nu.

Här kommer ett klipp med jakt med Norrbottenspets som jag tycker visar hur härligt det är att vara ute i skogen med människans bästa vän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *